Geschiedenis

De Groot Metals is een familiebedrijf. De heer J.C. de Groot startte de onderneming in het handelen in lompen en metalen in 1946 te Rotterdam. Na een aantal jaren breidde de kernactiviteiten zich uit naar de handel in ijzerschroot en het slopen van schepen. De heer D. de Groot kwam in 1963, op jonge leeftijd, bij zijn vader werken. Vanaf 1966 nam hij op eigen wijze het bedrijf van zijn vader over en ging zich uitsluitend richten op de handel in non-ferro metalen.

De organisatie groeide uit tot een Internationale recycling onderneming. In 1988 werd de volgende generatie toegevoegd aan het bedrijf en startte de heer E. de Groot (Edwin) bij de onderneming van zijn vader en opa. Alle aanwezige kennis werd overgedragen en uitbreiding van de werf en een groter internationaal netwerk was een feit. Van zelf meewerken op de werf tot het reizen en uitbreiden van het bestaande netwerk, de heer E. de Groot leerde het vak van de experts zelf kennen. Want product & kennis van de aanwezige economie is uiterst waardevol in de metaal en recyclingbranche.

In 2005 trad de heer T.G.S. Lambrechts (Tom) als mede-eigenaar aan en werd een samenwerking aangegaan om zo nóg breder de internationale markt te kunnen bedienen . Zijn kennis en ervaring zijn een waardevolle aanvulling op het netwerk van De Groot Metals. Samen met een hecht team werken wij met veel plezier en ervaring nationaal & internationaal.